Profesija: Latvijas Kosmosa Apguves Aģentūra - LKAA


Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
MayDay Latvia - ievads
Publicēts 8. oktobrī, 2009.
Esam atkal iekūlušies nepatīkamā situācijā. Viss taču bija tik labi. Neatkarība. Jauna sistēma. Pašiem sava nauda. Kabeļtelevīzija. Eiropas savienība. Valsts iepirkumi. BMW X5. Jaunais Daugavas tilts. Varējām droši sacīt - jā, lietas notiek. Nauda taisa naudu. Tikai lūk nespējām atšifrēt Zviedru viltīgo plānu - tā ir viņu nauda, kas mūsu kabatās taisa jaunu naudu, ko kādu dienu atdot atpakaļ tiem pašiem zviedriem.

Zviedri kapitālismā dzīvo jau gadsimtu un lieliski saprot kas un kā. Nešaubos - mēs darītu tieši tā pat, ja piemēram 2060. gadā mums kaimiņos būtu nodibinājusies valsts X. Tā kā valsts ir jauna - tikai 10 - 15 gadi, tad tās izpratne par finanšu tirgu un notikumiem kopumā ir diezgan aprobežota. No mūsu puses būtu diezgan muļķigi nemēģināt investēt šīs valsts stratēģiskos uzņēmumos vai pat nopirkt tos. Vēl jo vairāk - mēs ērti atvērtu savu banku valstī X, uzceltu smuku ēku pašā X valsts galvaspilsētā un sāktu aizdot naudu, zinot to kad šī valsts X tik daudz nesaražo, lai atdotu - un atkal būs tai būs jaaizņemas - ko visu protams, jaatdod mums. Mūsu tā jau lielā bagātība vairotos. Vairotos uz valsts X iedzīvotāju rēķina - tāds ir kapitālisms. Nekādas atlaides.

Kāds tad ir atrisinājums? Manuprāt ir vairāki ceļi ārā no šī bardaka. Var jau būt kad kādam manas metodes liksies diezgan radikālas, bet tagad jau ir modē - strukturālās reformas.

Pirmkārt jāsaka ka dzīvojam diezgan bagātā valstī. Jaapzinās to, kad ne vienmēr šī baghātība ir mērāma naudā. Mums ir apjomīgi dabas resursi - meži, lauki, upes; mums ir jūra, mums ir ļoooti labi ģieogrāfiskie aktīvi. Šos resursus gudri pielietojot var dzīvot diezgan labi. Ar ko mēs atšķiramies no Norvēģijas, kurā cilvēki dzīvo diezgan labi, tikai pateicoties gudrai resursu realizācijai. Pie mums pat ir siltāks nekā in Norway.

Tomēr lielākā bagātība esam mēs paši - jo ne valdība, ne smukais MK auto parks, ne Šlesera + Stendzinieka kampaņas veidos mūsu valsts tēlu. To daram mēs visi. Ja nebūsim lepni par savu dzimteni un napzināsimies, ka tas ir vienīgais kas mums patiešām ir... nekas mums nesanāks, lai arī ko būsim samudrījuši.

Tātad pie lietas. Pirms plānu apraksta brīdinu - tiek pieļauta nopietna iespēja - par šādu rīcību mūs var izslēgt no EU. Nu un tad. Liela bēda :)

Glābšanas operācija nr 1.

1. Nacionālās bibliotēkas visas telpas, grāmatas utt pārstrukturizējam uz Saules akmens ēku - pārsaucam to visu par Gaismas akmeni. Tātad, ietaupās nauda, jo nevajag pabeigt NB būvniecību turpat kaimiņos. Nu ko tur divas smukas mājas vienā krastā - kas par daudz, tad par skādi. Ja zviedri grib, var ņemt un pabeigt - būs smukas telpas bankai - fasāde tādā kā finanšu grafika līkne - skön!

Paņemam vēl klāt to Parex piķi - infrastruktūtras attīstībai - un uzstādam Kolkā balsastiskās raķetes (modernas tādas - rādiusā 500 km). Katram Parex akcionāram piederēs pa daļai no šīm raķešu iekārtām. Kontrolpakete - valstij.

Tehniskas nianses...

Raķešu palaišanas un vadības čemodāni - Līdakai, Premjieram un Domburam. Kopā būs divas raķešu iekārtas "Viktors" un "Valerijs". Visas pārunas ar Zviedriem šis faktors padarīs daudz aizraujošākas.

Šamējie noteikti prasīs:

- Hey, hur så helvete... where those missiles come from?
- Sorry, don't speek english.

 

...turpinājums sekos...


 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: